• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

NoviPrint goes green

Met onze duurzame producten helpen we jullie mee om op een kleinere (ecologische) voet te leven. De adviseurs van NoviPrint helpen je graag om je te helpen met het maken van een groene stap. Even bellen naar 088 6 228 228 of mailen naar: info@noviprint.nl.

FSC

 FSC-approved - Geen fout hout

Alle papierproducten van NoviPrint zijn FSC-approved. De Forest Stewardship Counsil is een internationale non-profitorganisatie die normen vaststelt voor verantwoord bosbeheer. Om het keurmerk te verdienen, moet je kunnen aantonen dat de biodiversiteit in het bos van herkomst beschermd wordt. De houtkap moet verantwoord zijn en ook moet er nieuw bos geplant worden. Zo wordt het behoud van het bos gegarandeerd. Dat print toch nét even wat prettiger.

recycling

Gerecycled materiaal – We-cycle

De slogan is ‘recyclen doe je samen’ – dat hebben we in onze oren geknoopt. Wij hebben een ruim assortiment in papier en kunststof van tot wel 100% gerecycled materiaal, waaronder volledig gerecycled vellum. Deze duurzame materialen doen niet onder voor hun niet-gerecyclede familie, want de printkwaliteit en overige eigenschappen zijn vergelijkbaar. Daarnaast helpen we ook met het recyclen van onze gebruikte producten, met onder meer kunststof labels die op producten kunnen blijven zitten tijdens het recyclingsproces en wash-off labels van plastic of papier waardoor flessen beter hergebruikt kunnen worden.

Dunner materiaal

Dunner materiaal – Afslanken

We bieden ook de mogelijkheid om dunnere materialen te gebruiken. Door eenzelfde product minder dik te maken, bespaar je op de hoeveelheid grondstoffen die je ervoor nodig hebt.
Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt ook in kosten voor productie, opslag, transport, belastingen en afvoer. Win-win!

 

 

Aardappelschillen

Steeketiketten 100% composteerbaar – Op de grote hoop

Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van steeketiketten gemaakt van aardappelschillen die 100% composteerbaar zijn. Dat betekent geen schadelijke microplastics die weer in het milieu kunnen belanden! We zijn al volop aan het testen. Aan het eind van het eerste kwartaal verwachten we deze revolutionaire steeketiketten aan te kunnen bieden.

linerless

Linerless – Goede basis

Een standaard etiket plak je op en de achterkant gooi je weg. Best zonde eigenlijk! Daarom worden linerless materialen (etiketten en labels zonder rugpapier) steeds gangbaarder. Alle bekende merken hebben inmiddels printers die geschikt zijn voor deze duurzamere keuze. Denk aan de Zebra ZD621 en ZD611 voor de compacte desktop of de Toshiba BV420D-GL in het genre desktopprinters. Liever een mobiele printer die linerless aankan? Dan word je vast blij van de Zebra ZQ300-serie of de HoneyWell RP-Series. Deze printers heb je er bovendien zó uit, want studies tonen aan dat overstappen naar linerless printen je bedrijf tot wel 30% kostenbesparing op kan leveren door de lagere kosten voor materiaal, afvalverwijdering en accessoires zoals peelers en liner-take-up-spindels.

Toshiba Ribbon Save

Ribbon Save - Dat verdient een lintje

Toshiba heeft iets slims bedacht om te besparen op printlint. Het printlint wordt alleen gebruikt voor de velden die geprint moeten worden, bij tussenruimtes loopt de folie niet door en wordt de printkop opgetild. Uniek in de markt! Op dit moment hebben alleen de Toshiba printers B-EX4T1 en de B-EX6T1 deze ‘ribbon save function’ waarmee je tot wel 84% minder printlint gebruikt. En minder printlint is ook besparen op de kosten natuurlijk!

Doe maar duurzaam

Enthousiast geworden? Snappen we, want in veel gevallen leveren duurzame producten zowel voor het milieu als voor jouw bedrijf veel voordelen op. Onze adviseurs zetten hun beste beentje voor om jou te helpen bij deze groene stap. Gewoon even bellen naar 088 6 228 228 of mailen naar: info@noviprint.nl.