• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

AGF etiketten

Etiketten die gebruikt worden in de AGF sector moeten voor diverse toepassingen geschikt zijn. De verschillende voedingswaren en verpakkingen vereisen dus een ander label of etiket. Daarom is flexibiliteit bij iedere maat en iedere soort een vereiste. Bovendien wordt er bij NoviPrint uitsluitend met kwaliteitspapier gewerkt en alles tegen  zeer concurrerende prijzen.

Staat jouw etiket er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Wij kunnen etiketten custom
made maken én snel leveren.

Wat ditjes en datjes. Altijd lekker om ff te lezen…

Alle benodigde informatie

Op panklare producten, zoals soepgroente, geschilde aardappels, voorgesneden groenten, … voorziet het etiket in alle benodigde informatie, ook op het gebied van de bereiding, houdbaarheid en manier van bewaren. Dit geldt ook voor salade producten als rucola, veldsla, … en natuurlijk de diverse tuinkruiden.

Biologische producten

De etiketten van voorverpakte groente moeten voorzien zijn van de productnaam, de naam van het land van herkomst, het gewicht en eventueel de prijs. Biologische producten zijn zeer sterk in opmars en uw klanten willen daarom ook 100% zeker zijn, dat deze volgens de geldende normen zijn geteeld. Dus zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen en gebruik van kunstmest. Ze moeten geproduceerd zijn zonder dat er geur-, kleur- en smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen aan toegevoegd werden.

Biologisch keurmerk

Sinds 1 juli 2012 is het verplicht om op verpakte, biologische producten het Europees biologisch keurmerk te vermelden. Bij biologische producten die niet verpakt zijn is dit niet verplicht. Dit keurmerk bestaat uit een logo dat de vorm van een blaadje heeft, waarvan randen bestaan uit twaalf sterren. Doorgaans is dit logo groen, maar het kan ook wit of zwart zijn. Indien gewenst kan NoviPrint ook voor biologisch afbreekbare etiketten zorgen.

Geen lijmresten

Veel AGF producten worden gekoeld bewaard, maar sommige daarentegen weer niet en liggen zelfs in de zon. De etiketten die u gebruikt moeten daarom bestand zijn tegen deze wisselende omstandigheden, maar ook tegen vocht en sterk genoeg om niet af te scheuren. Natuurlijk moeten ze uitstekend leesbaar blijven en het materiaal van constante, prima kwaliteit. De kleefkracht is zeer belangrijk maar ook de lijmsoort, die geen resten op het product achter mag laten. Immers, sommige etiketten worden op de verpakking aangebracht, andere direct op het eetbare product.

HACCP eisen

De etiketten van NoviPrint worden gemaakt volgens de normen van de HACCP eisen en zijn daarom overal veilig te gebruiken. De lijm moet ook goed hechten op de diverse ondergronden. Een kokosnoot heeft een andere schil dan bijvoorbeeld een banaan. Van stickers die op eetbaar fruit of groente worden aangebracht, mag de inkt niet op het product komen, ook al is deze ‘eetbaar’. Er mogen geen lijmresten achterblijven op fruit dat met de schil genuttigd wordt, zoals peren, pruimen en appels.

Duidelijke informatie

Naargelang uw wensen kan NoviPrint bedrukte, onbedrukte of blanco etiketten leveren. In veel winkels worden groente en fruit door de klant zelf gepakt, zonodig verpakt en gewogen. Daarna wordt het weegschaal etiket op de verpakking of het product aangebracht. Deze etiketten, die direct thermisch worden geprint, moeten duidelijke informatie bevatten in verband met het scannen bij de kassa. De levensduur van de etiketten is beperkt, omdat ze eigenlijk alleen nodig zijn voor de controle en het betalingsverkeer in de winkel. Twijfelt u over welke etiketten u nodig hebt? Bij NoviPrint kunnen de specialisten u er alles over vertellen.