• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Apotheek etiketten

Bij het uitgeven, bewaren en gebruiken van medicijnen hebben fouten vaak grote gevolgen. Apotheek etiketten helpen om die fouten te voorkomen. Deze speciale labels worden aangebracht op verpakkingen als compact geheugensteuntje voor de patiënt, naast de veel langere bijsluiter. NoviPrint heeft alle relevante labels voor apotheken in huis: van moeder kind etiketten tot thermische apotheek etiketten, in elk formaat, blanco (onbedrukt) of met bedrukking. Als je weet wat je wilt, dan zorgen wij dat we het voor je krijgen. En als je dat nog niet weet? Dan staan onze adviseurs voor je klaar.

AANVULLENDE INFORMATIE

Wat staat er op een apotheek etiket?

Apotheken geven als service graag een mondelinge toelichting aan degene die het medicijn ontvangt. Vaak vergeet men deze instructie, of wordt het medicijn aan huis bezorgd en is een mondelinge toelichting dus niet mogelijk. Door een verpakking te voorzien van een apotheek etiket, ziet de gebruiker in één oogopslag belangrijke informatie over het gebruik en de toepassing: hoe vaak per dag en op welke manier (oraal etc.). Daarnaast zijn apotheek etiketten een belangrijk middel om gegevens als naam en adres te controleren, zodat zowel apotheker als consument weten dat het het juiste product is. Afhankelijk van de aard van het medicijn kunnen ook waarschuwingen worden vermeld, zoals: ‘kan de rijvaardigheid beïnvloeden,’ ‘niet gebruiken als u in verwachting bent’ of ‘niet gebruiken in combinatie met alcohol.’ Voor consumenten die niet alle details in een bijsluiter lezen, zijn apotheek etiketten een belangrijk middel om te zorgen dat ze toch de belangrijkste informatie onder ogen krijgen. Apotheek etiketten dragen op verschillende manieren dus bij aan de veiligheid van medicijnen.

Aan welke eigenschappen moeten apotheek etiketten voldoen?

Bij apotheek etiketten is het belangrijk dat ze door een permanente kleeflaag voldoende kleefkracht hebben om goed op hun plek te blijven zitten op de uiteenlopende medicijnverpakkingen: aluminium tubes, kartonnen doosjes en rollen. Ze moeten eenvoudig te plaatsen zijn en de bedrukking moet goed leesbaar zijn – en blijven. Een voorbeeld van een apotheek etiket zijn de zogenaamde ‘moeder kind etiketten’: een groot etiket dat vastzit aan een kleiner etiket en precies past om een gangbaar medicijndoosje.

Apotheek etiketten kopen

NoviPrint heeft etiketten die perfect plakken op alle producten en verpakkingen die je in een apotheek gebruikt: rollen, aluminium tubes, papier, karton of welk ander materiaal dan ook. We hebben thermische apotheek etiketten (thermo top-kwaliteit) en moeder kind etiketten. Dus ben je op zoek naar apotheek etiketten en kun je geen hoogte krijgen van alle mogelijkheden? Denk dan zeker aan NoviPrint! Onze adviseurs hebben veel kennis en ervaring die ze graag met je delen. Veel etiketten hebben we op voorraad, waardoor we ze snel (vaak al binnen een dag) kunnen leveren. En dat niet alleen, we leveren ook printers, papier en bedrukte verpakkingen. Wat je vraag ook is, we helpen je graag!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.