• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Automotive etiketten

Ondanks dat Henry Ford een aartsconservatieveling was, streefde hij er naar een voertuig te maken dat voor iedereen betaalbaar was en praktisch in gebruik. Hij slaagde in zijn opzet en heeft de wereld compleet veranderd met zijn idee. De automotive industrie betreft de productie en verkoop van auto’s en is een van de grootste, economische sectoren in de wereld geworden. Daarnaast zorgen brandstof en onderhoud voor een wereldwijde omzet en werkgelegenheid.

Staat jouw etiket er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Wij kunnen etiketten custom
made maken én snel leveren.

Wat ditjes en datjes. Altijd lekker om ff te lezen…

Honderden etiketten in elke auto

Een auto bestaat uit talloze onderdelen en elk onderdeel moet geïdentificeerd kunnen worden. Daarom zijn er honderden etiketten te vinden in een auto. Niet alleen voor het juiste gebruik, maar ook als herkenning tijdens het inbouwproces of bij het onderhoud. De etiketten die in deze sector worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen zware werkomgevingen, zoals sterk wisselende temperaturen, agressieve stoffen, vocht, vet, vuil en weer- en UV-bestendig zijn.

Onontbeerlijk voor de logistiek in uw magazijn

Magazijnen en opslag van al die onderdelen moeten overzichtelijk en logistiek juist ingericht zijn, zodat het traceren makkelijk en veilig verloopt. Dit kan door stellingen van goede signaleringsetiketten te voorzien. Immers, een goed functionerend magazijn/distributiecentrum met de juiste informatievoorzieningen werkt tijd- en dus kostenbesparend. Etiketten voorzien hier ook in voorraadbeheer, bestellingen, foutloos orderpicken en veiligheid.

Andere vereisten en functies

Voor elk etiket gelden andere vereisten en functies, maar overal geldt: een haarscherpe en blijvende leesbaarheid en kleefkracht en geschikt zijn voor het doel waar ze voor gebruikt gaan worden. Denk hierbij aan onderhoud, garantie, veiligheid, … Ook de ondergrond waar het etiket voor gebruikt gaat worden heeft invloed op de samenstelling. Is de ondergrond glad, ruw, gebogen, van kunststof of rubber? Een etiket dat gebruikt wordt voor een band zal een andere kleeflaag nodig hebben dan voor een accu, oliekan of de elektronica. Elk gebruik heeft zijn eigen vereiste, waar het materiaal van het etiket en de kleeflaag op afgestemd moet worden.

Bestand tegen agressieve en bijtende stoffen

Etiketten in de automotive moeten bestand zijn tegen agressieve en bijtende stoffen, zoals accuzuur, remvloeistof, benzine, oplosmiddelen en olie. Deze mogen geen invloed uitoefenen op de kwaliteit en leesbaarheid van de etiketten en ze niet oplossen of verteren. Ze moeten net zo lang mee kunnen gaan als de onderdelen van een auto, zodat die te allen tijde perfect te identificeren zijn. Zodat er geen fouten worden gemaakt bij vervanging of onderhoud.

Elk doel een ander etiket

De etiketten worden tevens gebruikt voor veiligheidsaanwijzingen, zoals bijvoorbeeld bij de airbag of een kinderslot. Maar ook bij het wisselen van zomer- en winterbanden. Zodat wanneer de banden voor het komende seizoen worden verwisseld, het duidelijk is om welke banden het gaat die in de opslag staan en op welke plek ze aan de auto zaten.

Welke etiketten hebt u nodig?

De toepassingen van etiketten in de automotive sector zijn legio. Daarom kan het goed zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet welk etiket geschikt is voor uw toepassing(en). Neem daarom contact op met de adviseurs van NoviPrint. Zij zijn van alle markten thuis en kunnen u perfect adviseren!