/ NoviPrint | Bandenetiketten en het Europees bandenlabel - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Bandenetiketten en het Europees bandenlabel

Bij NoviPrint kunt u terecht voor bandenetiketten die, bijvoorbeeld, worden gebruikt voor opslag na wissels van banden en voor het Europees bandenlabel. Het Europees bandenlabel moet verplicht op nieuwe banden worden aangebracht en geeft informatie over de milieuaspecten en de veiligheid van een band.

AANVULLENDE INFORMATIE

Bandenetiketten bij opslag

In sommige landen is het verplicht om winterbanden te gebruiken. In Nederland is dat niet zo, maar het is in verband met de veiligheid wel aan te raden. Winterbanden worden niet het hele jaar door gebruikt en in het voorjaar weer verwisseld voor de zomerbanden. De bandenset die niet gebruikt wordt, wordt vaak opgeslagen bij een garagebedrijf tot de volgende wisseling. Bij de opslag wordt gebruik gemaakt van bandenetiketten, met daarop de naam van de klant, het kenteken, welke de voor- en achterbanden zijn en of ze links of rechts horen te zitten.

Bestand tegen zware omgevingen

Deze etiketten kunnen bedrukt worden door alle reguliere etikettenprinters, maar zijn net zo makkelijk met een pen of permanent marker handmatig te beschrijven. Ze zijn voorzien van een tyre belijming met langdurige kleefkracht, die bestand is tegen zeer wisselende temperaturen. Daarnaast scheuren ze niet, zijn ze vuilafstotend en water- en weerbestendig.

Europees bandenlabel

Bij de verkoop van nieuwe banden is het verplicht om een Europees bandenlabel aan te brengen. Op dit label is in een oogopslag te zien in hoeverre een band voldoet aan drie criteria. Namelijk het brandstofverbruik, het geluidsniveau en de grip op een nat wegdek. Hierdoor moet de verkeersveiligheid verbeterd worden, het verkeer minder geluid produceren en wordt er gezorgd voor minder brandstofverbruik. Door dit Europees bandenlabel kunnen autobezitters heel makkelijk zien hoe een nieuw te kopen band op deze vlakken scoort en zo bewust hun keuze maken.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Onze adviseurs staan u graag te woord en u hebt binnen een dag de offerte in huis!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.