/ NoviPrint | Barcode etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Barcode etiketten

Barcode etiketten zijn etiketten met daarop een streepjescode of QR-code. Ze worden op producten of verpakkingen geplakt, waarna je met een scanner eenvoudig alle relevante informatie over het product kunt uitlezen. Ook op verzendetiketten zijn barcodes inmiddels een must. Dat maakt barcode etiketten onmisbaar, van productie tot voorraadbeheer en verkoop. In welke branche je ook werkt, je gaat zonder twijfel barcode etiketten tegenkomen! NoviPrint heeft zowel scanners (van onder meer Zebra) als printers en stickers in huis, de mogelijkheden zijn oneindig.

AANVULLENDE INFORMATIE

Waarvoor worden barcode etiketten gebruikt?

Detailhandel, supermarkt, ziekenhuis: barcode etiketten zijn overal. Dat komt doordat ze je veel werk uit handen nemen. Één piep van de scanner en je hebt de juiste informatie op de juiste plek. Op barcode etiketten staat een unieke combinatie van letters en cijfers, die is vastgelegd in een qr-code of streepjescode. Met een scanner kan deze snel en foutloos worden uitgelezen. Dat zorgt ervoor dat je altijd kunt achterhalen waar een bepaald product is. Het is ideaal voor archiveren, markeren, voorraad beheer en ook vaste prik voor het verzenden van producten. Zonder de streepjes op deze stickers dus geen verkoop – of in ieder geval niet heel soepel.

Welke soorten barcodes zijn er?

Er zijn wereldwijd honderden verschillende soorten barcodes. Daarom gaan wij alleen in op de meest bekende varianten. Het grootste onderscheid is eendimensionaal en tweedimensionaal. Eendimensionaal is een andere naam voor de traditionele streepjescode. Tweedimensionale barcodes zijn opgebouwd uit blokjes, waarvan de QR-code een goed voorbeeld is.

Code 39 barcodes: de oudste soort die al sinds 1974 wordt gebruikt. Een voordeel is dat deze barcodes redelijk universeel zijn. Een groot nadeel is dat er een maximumaantal van 43 karakters is en dat elk karakter in de barcode uit 9 elementen bestaat. Daardoor is deze barcode vooral geschikt voor korte coderingen zonder speciale tekens.

Code 128 barcodes: in tegenstelling tot code 39 is code 128 meer geschikt voor het coderen van uitgebreide gegevens. Dit komt doordat code 128 een breder scala van tekens en symbolen bevatten, inclusief speciale tekens. Code 128 heeft voor dezelfde informatie minder ruimte nodig. Daardoor kan de code robuuster worden afgedrukt, waardoor deze van grote afstand gelezen kan worden. Deze code is dan ook populair in magazijnen.

QR-codes: de QR in QR-code staat voor ‘quick response’. Dat komt doordat deze code snel kan worden gescand. In vergelijking met een 1D-code kan een QR-code veel meer informatie bevatten op een relatief klein oppervlak: tot wel 7.000 karakters. Dat is voor magazijnbeheer vaak een beetje overdreven. Je ziet dit soort labels dan ook meer in de consumentenbranche dan in de logistiek. Om een QR-code te scannen is een 2D scanner nodig. Let op: bij het printen van een label mag er niets worden gewijzigd aan de hoogte-breedte-ratio.

GTIN-codes (EAN): GTIN staat voor Global trade item number en is een identificatiecode voor handelsproducten, ontwikkeld door de standaardiseringsorganisatie GS1. De EAN-code is de GTIN-code die we gebruiken in Nederland. Dit Europees Artikel Nummer bevat alle informatie over de herkomst van producten. Twee cijfers voor het land van herkomst, vijf nummers voor het aansluitnummer dat verwijst naar het bedrijf, vijf cijfers voor de artikelcode en 1 controlecijfer.

Ons assortiment barcode etiketten

Juist omdat barcode stickers zo breed inzetbaar zijn, moeten ze geschikt zijn voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Bij NoviPrint hebben we alle soorten barcode etiketten op voorraad. Wil je barcode stickers die geschikt zijn voor specifieke kopieerapparaten of printers? Geen probleem. We hebben ze op verschillende formaten en verschillende soorten papier. Voor verpakkingen die worden hergebruikt, zijn onze oplosbare barcode stickers ideaal. Deze lossen helemaal op in lauw water en laten geen lijm- en papierresten achter. Laat je adviseren over het beste barcode etiket voor jou!

Scanners voor barcode etiketten

Wij hebben niet alleen de etiketten, maar ook alle andere apparatuur om jouw barcode logistiek mee op gang te helpen. We gaan voor de beste kwaliteit met scanners van topmerken als Zebra en Datalogic. Staar je alleen niet blind op een merk, maar kies vooral het apparaat dat het best past in jouw bedrijfsvoering. Wij hebben inmiddels expertise opgebouwd in alle branches en denken graag met je mee. Bel gerust voor een persoonlijk en vrijblijvend advies!

Barcode etiketten printen

NoviPrint heeft diverse thermische printers, kleurenlaserprinters en andere geschikte printers in huis als je je zelf wil wagen aan het drukken van barcode etiketten. Vind je de specificaties en omschrijving bij de producten maar vaag en weet je niet precies waar je moet beginnen? Dan kun je al je vragen bij ons kwijt. We zijn dan benieuwd naar welke barcodes gebruikt worden in jouw bedrijf, de bedrukking, de kleuren en de toepassing van het etiket. Uiteraard nemen wij je dit werk ook graag uit handen door de barcode etiketten voor jou te drukken. Afdrukken in kleine of grote oplage zijn voor ons geen probleem. Wil je het gedrukt op folies of met perforatie, dan regelen we dat ook. Vraag eventueel een proefdruk aan – al weten we zeker dat je niet teleurgesteld zult zijn.

Barcode etiketten kopen bij NoviPrint

Alles wat met barcode etiketten te maken heeft, kunnen we voor je verzorgen. We verzorgen zelfs het onderhoud en de reparaties als je scanner of printer het laat afweten. Onze barcode etiketten zijn verkrijgbaar op elk formaat. Veel is uit voorraad leverbaar en dus zo bij jou thuis. Barcode etiketten regel je snel en gemakkelijk met de service van NoviPrint!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.