/ NoviPrint | Bloedzak etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Bloedzak etiketten

Bloedtransfusies redden levens. Een bloedvoorraad in ziekenhuizen is daarom dan ook van levensbelang. Bloedzakken met inhoud moeten op de juiste manier bewaard worden. Etiketten die gebruikt worden op bloedzakken, zijn voorzien van een speciale kleeflaag. Want zowel de bedrukking als de gebruikte lijm mogen niet door het materiaal van een bloedzak migreren en zo het bloed vervuilen. Maar ook de informatie op het etiket moet uitstekend leesbaar zijn en blijven. Als iemand een verkeerde bloedtransfusie krijgt, kan dit de dood tot gevolg hebben!

AANVULLENDE INFORMATIE

Speciale materialen

Bloed is levensreddend en donorbloed is daarom van onschatbare waarde. Bij operaties die gepaard gaan met bloedverlies, ongevallen, bevallingen of bloedingen veroorzaakt door een medisch probleem, is het zaak dat er zo snel mogelijk bloed wordt toegediend. Daarom moeten de etiketten op de bloedzakken voorzien zijn van alle cruciale informatie, zoals de bloedgroep en het donornummer. Voor de belijming en bedrukking worden speciale materialen gebruikt. Dit om te voorkomen dat deze door het materiaal van de bloedzak heen kunnen migreren en het bloed onbruikbaar maken. Tevens moeten deze etiketten bestand zijn tegen vrieskou, omdat bloed met een zeldzame groep ook wel ingevroren wordt.

Identificatiefouten moeten voorkomen worden

Bij bloedafname van de donor, worden de bloedzakken meteen voorzien van alle benodigde informatie om identificatiefouten te voorkomen. De bloedzak etiketten moeten te allen tijde uitstekend leesbaar blijven, om de belangrijke informatie over de inhoud weer te kunnen geven. De bedrukking van bloedzak etiketten moet haarscherp zijn en blijven, bestand zijn tegen water, zeep, ontsmettingsalcohol en chemicaliën die in ziekenhuizen en bij bloedbanken gebruikt worden. Daarom worden ze gemaakt van polypropyleen en kunnen bedrukt worden door alle types thermische printers. Zo blijven bar- en QR-codes leesbaar zolang de bloedzak in gebruik is. Op die manier wordt voorkomen dat niet-identificeerbare bloedzakken en hun kostbare inhoud vernietigd moeten worden.

NoviPrint levert bloedzak etiketten snel en tegen een zeer concurrerende prijs. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor de benodigde printers en linten! Hebt u advies nodig? Onze adviseurs kunnen u perfect inlichten!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.