/ NoviPrint | Brandvertragende etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Brandvertragende etiketten

In een auto is elk onderdeel voorzien van een etiket, dit om identificatie bij assemblage of vervanging inzichtelijk te maken. Deze zijn voorzien van serienummers, barcodes, CE normering, het bedrijfslogo en eventuele andere informatie.

AANVULLENDE INFORMATIE

Elektrische componenten

Elke auto heeft elektrische componenten, zij vormen een belangrijk onderdeel van het voertuig. Denk aan de accu, de ontsteking, verlichting, navigatie, audio en meer. Ook deze onderdelen moeten worden voorzien van een etiket, maar in verband met de veiligheid dienen ze van een brandvertragend materiaal te worden gemaakt. De etiketten en hun opdruk hebben een zeer lange levensduur.

Bestand tegen zware omstandigheden

Brandvertragende etiketten worden van satijn acetaat gemaakt en met carbonlint bedrukt. Ze zijn, uiteraard, bestand tegen zeer hoge temperaturen. Ze worden voorzien van een permanente kleeflaag en het materiaal moet bestand zijn tegen vet, vuil, roet, stof, chemicaliën en zeer wisselende temperaturen. Daarnaast moeten ze kras- en scheurbestendig zijn. Bij oververhitting van elektrische componenten, mogen de etiketten niet gevoelig zijn voor brand.

Verspreiding vlam vertragen

Brandvertragende etiketten kunnen de verspreiding van een vlam voor een bepaalde tijd vertragen. Ze worden veel gebruikt voor veiligheidsgordels en bekleding in auto’s. Als de vlam gedoofd is, zorgt het materiaal waar het etiket van is gemaakt, dat het niet verder kan smeulen of opnieuw opvlammen. De etiketten die speciaal voor veiligheidsgordels en autobekleding worden gebruikt, hebben geen kleeflaag. Deze worden op hun ondergrond vastgenaaid, wat zorgt voor een permanente, langdurige bevestiging.

Op diverse ondergrond te bevestigen

Met name bij etiketten die worden gebruikt voor de elektrische componenten, is de brandvertragende factor heel belangrijk. Daarnaast moeten ze op elke ondergrond aangebracht kunnen worden, of dit nu kunststof of metaal is en op gladde, maar ook onregelmatige oppervlakken. De brandvertragende etiketten van NoviPrint zijn full colour en in alle formaten verkrijgbaar. U kunt ze zelf bedrukken, maar ook gebruik maken van onze uitstekende printservice! Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze adviseurs, zij kunnen u perfect informeren en u hebt de offerte razendsnel in huis!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.