/ NoviPrint | BRC-IoP etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

BRC-IoP etiketten

Tegenwoordig stellen consumenten hoge eisen aan verpakkingsmaterialen en producten. Het gaat tenslotte om voedselveiligheid en kwaliteit. Daarom moeten zowel het product als de verpakking van prima, betrouwbare kwaliteit zijn. Daarnaast hechten veel mensen aan milieuvriendelijke productie.

AANVULLENDE INFORMATIE

Alle benodigde informatie

Het BRC-certificaat (British Retail Consortium) is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die verpakkingsmaterialen produceren voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit certificaat is ontwikkeld door een aantal Britse supermarktketens, om zo een standaard voor voedselveiligheid- en hygiëne-eisen te kunnen hanteren. Daar horen etiketten ook bij, die geproduceerd worden volgens de BRC-IoP norm (British Retail Consortium – Institute of Packaging). Op de etiketten moet alle benodigde informatie staan. Denk aan houdbaarheid, wijze van bewaren en eventueel bereiden, voedingswaarde, gewicht en herkomst.

Allergieën of voedselintolerantie

Omdat biologische producten sterk in opmars zijn, is het ook een ‘must’ om deze informatie op het etiket te plaatsen als dit van toepassing is. Maar nog belangrijker zijn de ingrediënten, zodat mensen met allergieën of voedselintolerantie geen risico kunnen lopen. Daarom zijn de eisen voor het etiket zeker zo hoog als voor de verpakking. Omdat de diverse producten hun eigen wijze van bewaren hebben, moeten de etiketten bestand zijn tegen hogere en lagere temperaturen. Zodat de etiketten op producten, zoals bereide gerechten, die uit de diepvries komen te allen tijde leesbaar blijven en de kleefkracht gegarandeerd. Het gaat immers om de gezondheid van mensen en risico’s dienen uitgesloten te worden. Dit geldt natuurlijk ook voor etiketten die direct op het product worden aangebracht, zoals appels, peren, paprika’s, … Om die reden werkt NoviPrint met uitsluitend gecertificeerde inkten en lijmen. Natuurlijk kan NoviPrint de etiketten ook leveren in de biologisch afbreekbare variant. De BRC-IoP standaard stelt hoge eisen als het gaat om de tevredenheid van de klanten, hygiëne-eisen en voedselveiligheid. Daarom hanteert NoviPrint deze richtlijnen bij de productie van de etiketten, omdat uw veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat.

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.