• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Container etiketten

Bulkvervoer gebeurt doorgaans met containers. Deze worden over de weg, per trein of over water vervoerd. De benodigde informatie moet dan ook vermeld worden op etiketten, die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende situaties en weersomstandigheden.

AANVULLENDE INFORMATIE

Meest extreme weersomstandigheden

Containers zijn overal te zien, op de weg, in de havens, op treinen en op het water. Ze worden gebruikt voor goederen, die naar alle plekken op de wereld vervoerd moeten worden. Het kan gaan om inboedels, textiel of huishoudelijke apparatuur, maar ook om gevaarlijke en chemische stoffen en zelfs radioactief afval. De etiketten die voor containers worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden, zeewater, vocht, vuil en agressieve stoffen. Immers, de inhoud kan bedreigend en zelfs gevaarlijk zijn voor het milieu, mens en dier. Ook het laden, lossen en vervoer mogen geen invloed hebben op de kwaliteit of de leesbaarheid.

Snelle identificatie

Het is heel belangrijk dat er duidelijke identificatie wordt aangebracht op de containers. Deze moeten overal ter wereld makkelijk traceerbaar zijn en snel geïdentificeerd kunnen worden. De informatievoorziening op de etiketten is vooral zeer belangrijk als het om gevaarlijke agressieve stoffen gaat. Deze kunnen immers aanzienlijke schade aanbrengen en zelfs levensgevaarlijk zijn.

Van levensbelang

Volgens de RID en ADR reglementen, moeten etiketten worden aangebracht met de gevaar eigenschappen van het product dat vervoerd wordt. Ook de afmetingen zijn vastgelegd, namelijk 250mx x 250mm en op 12.5mm binnen de rand een kaderlijn. In de onderste punt van het etiket moet een cijfer vermeld worden dat de klasse van gevaar aangeeft. Het is dus van levensbelang dat de informatie te allen tijde lees- en scanbaar is. De etiketten moeten waterproof zijn, krasvast, scheur- en UV-bestendig, bestand tegen vuil, stof, vet, wisselende temperaturen en specifiek geschikt voor buitengebruik.

Vinyl etiketten

De etiketten die voor deze zware omstandigheden geschikt zijn, worden gemaakt van vinyl. Vinyl etiketten zijn duurzaam, verkleuren niet, hebben een zeer sterke, permanente kleeflaag en blijven jaren goed, net als de opdruk. NoviPrint kan u deze etiketten probleemloos en snel leveren, voorzien van alle gewenste informatie en de juiste klasse van gevaar.

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.