• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Destructable etiketten

Alle farmaceutische verpakkingen van medicijnen die alleen op voorschrift van een arts te verkrijgen zijn, moeten sinds februari 2019 voorzien zijn van een verzegeling. Dit om de veiligheid van de gebruikers en de originaliteit van de medicijnen te waarborgen.

AANVULLENDE INFORMATIE

Groot aanbod namaakmedicijnen

Er is een groot aanbod van namaakmedicijnen, die qua uiterlijk niets verschillen van de originele medicijnen. Denk hierbij aan, bijvoorbeeld, kostbare injectievloeistoffen. De werkzaamheid heeft echter weinig tot niets met de echte medicijnen te maken, zodat deze producten een reëel gevaar zijn voor de gezondheid van talloze patiënten. Daarom moeten medicijnen die door een arts worden voorgeschreven, voorzien zijn van een sluitetiket of een destructable etiket.

Onmogelijk te verwijderen zonder beschadiging

Een destructable etiket kan niet worden verwijderd zonder compleet beschadigd te raken. De beste plaats op een verpakking van medicijnen is daarom op de naad tussen sluitflap en doosje, zodat deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De lijm die wordt gebruikt is sterk klevend, zodat verwijderen onmogelijk is zonder de verpakking te beschadigen. Ook moet deze bestand zijn tegen wisselende temperaturen, vocht, water en oplosmiddelen. Dit om te voorkomen dat verpakkingen zonder sporen kunnen worden geopend en medicijnen vervangen woden door namaak.

QR code of hologram etiket

In verband met de traceerbaarheid en de oorsprong van de medicijnen, kunnen deze etiketten worden voorzien van een QR code of een hologram etiket. Dit maakt het zeer moeilijk tot zelfs onmogelijk om valse destructable etiketten te produceren. Is het etiket of het materiaal van de verpakking beschadigd, dan vervalt alle garantie en wordt het product niet teruggenomen of uitgegeven.

Gegarandeerde inhoud

Destructable etiketten kunnen natuurlijk ook gebruikt worden op flesjes en potjes, zodat te zien is dat een verpakking niet werd geopend en de inhoud dus gegarandeerd is. Zijn destructable etiketten precies dat wat u zoekt en wilt u meer weten? De adviseurs van NoviPrint kunnen u prima adviseren en leveren snel tegen zeer scherpe prijzen!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.