/ NoviPrint | Drum etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Drum etiketten

Drums in de industrie worden doorgaans gebruikt voor het vervoer van chemische producten en zijn gemaakt van metaal of kunststof. Ze worden gebruikt in zware werkomgevingen, daarnaast is ook het vervoer veeleisend. Daarom moeten de kunststof etiketten, die voor de drums worden gebruikt, onverwoestbaar zijn, de belijming extra permanent en de opdruk duidelijk, scherp en van blijvende kwaliteit.

AANVULLENDE INFORMATIE

Zeer hoge eisen

Aan etiketten die voor drums in de industrie worden gebruikt, worden zeer hoge eisen gesteld. Om te beginnen moeten ze bestand zijn tegen allerlei agressieve en chemische producten. Maar ook tegen vuil, vocht, schimmels, sterk wisselende temperaturen, extreem zware werkomgevingen, zeewater en UV-stralen. Daarom moeten de materialen die gebruikt worden voor de etiketten van een bijzondere samenstelling zijn. Dit om de kleefkracht, duurzaamheid en leesbaarheid te garanderen.

Chemische en gevaarlijke stoffen

Drums worden van kunststof of van metaal gemaakt en worden in de industrie gebruikt voor het vervoer van chemische en gevaarlijke stoffen. Het is dus zaak dat goed wordt aangegeven wat de inhoud is. Dit in verband met de veiligheid van mens en milieu. De etiketten die gebruikt worden dienen onverwoestbaar te zijn, met optimale leesbaarheid. Ook de ruwe behandeling in de fabriek of tijdens het transport, mag geen invloed hebben op de kwaliteit.

Gevarenetiketten verplicht

Etiketten die voor drums worden gebruikt, hebben een afwijkend formaat. Doorgaans A5, maar ook wel A4. Daarom worden ze met laserprinters bedrukt. Op het etiket wordt de inhoud vermeld, de herkomst en de risico’s voor mens en milieu. Daarnaast bent u verplicht gevarenetiketten aan te brengen, zodat bekend is welke voorzorgsmaatregelen getroffen moeten worden. Voor onmiddellijke traceerbaarheid kunnen de drums, buiten de streepjescode, ook voorzien worden van een QR code.

Oplossing voor elke toepassing

NoviPrint biedt een oplossing voor elke toepassing. Natuurlijk kunt u de etiketten zelf bedrukken, ook hier heeft NoviPrint de juiste printers en printlinten voor. Maar onze printservice kan u dit prima uit handen nemen. Wat de beste mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Onze adviseurs zullen u graag informeren!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.