/ NoviPrint | EG etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

EG etiketten

Op levensmiddelen van dierlijke oorsprong, denk aan vleesproducten en zuivel, wordt een EG erkenningsnummer vermeld. Dit nummer is nodig om, in het kader van de voedselveiligheid, te achterhalen waar het (eind)product is vervaardigd. Op deze producten wordt een EU-ovaal op de verpakking aangebracht. Hier wordt het land op aangegeven, waar de eindverwerking van het product was.

AANVULLENDE INFORMATIE

EU-erkenningsnummer

Indien het product tenminste 50% zuivel bevat, dient er ook een EU-erkenningsnummer en EG aanduiding op het etiket te worden aangebracht. Vanwege de voedselveiligheid heeft de Europese Unie deze code verplicht. Het geeft aan van welk bedrijf de producten komen en of het onder toezicht van de EU staat, voor wat betreft de hygiëne. De nummers worden aangebracht op de verpakking van dierlijke producten, maar ook direct op onverwerkt vlees. Daar worden echter geen etiketten voor gebruikt, maar stempels met de benodigde informatie. Dit kan echter ook ingebrand worden. Mocht er iets zijn met het product op gebied van hygiëne, allergenen of voedselintolerantie, dan is direct traceerbaar waar het werd verwerkt. Zo kunnen voedselvergiftigingen en -intoleranties voorkomen worden, wat bijdraagt aan de goede naam van uw bedrijf.

Gegarandeerde leesbaarheid

Het EG nummer is vastgelegd en gekoppeld aan een bedrijf en de opstelling van de code verschilt per EU-land. De code is makkelijk te herkennen: een ovaal met EG-nummer, de landcode en de letters ‘EG’. De etiketten met deze code moeten te allen tijde, onder wisselende omstandigheden, goed blijven zitten. Van de koeling naar de diepvries en andersom, maar ook tijdens het vervoer van meerdere producten in grotere verpakkingen. Het papier van de etiketten moet daarom bestand zijn tegen deze verschillende omstandigheden en minder kwetsbaar zijn. Ook de leesbaarheid moet te allen tijde gegarandeerd blijven, omdat ook dit bijdraagt aan de voedselveiligheid. NoviPrint kan u informeren welke etiketten u nodig hebt en deze natuurlijk ook leveren. Haarscherp bedrukt, in de formaten die u wenst, tegen zeer concurrerende prijzen!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.