• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Flora etiketten

Etiketten die worden gebruikt in de bloemen- en plantensector hebben een zwaar leven, want ze moeten goed tegen vocht en vuil kunnen. Ze worden buiten gebruikt, in regen, weer en wind, maar ook in kassen waar het vochtig is en broeierig warm. Maar of het nu binnen of buiten is, in de felle zon, in de koelcel of in de kas, al deze omstandigheden mogen geen invloed hebben op de kwaliteit of de leesbaarheid van de etiketten.

Staat jouw etiket er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Wij kunnen etiketten custom
made maken én snel leveren.

Wat ditjes en datjes. Altijd lekker om ff te lezen…

Uiteenlopende situaties

Naast deze omstandigheden is er ook de constante aanwezigheid van stof, aarde, meststoffen en vervoer van en naar de veiling en afnemers. De etiketten moeten daarom bestand zijn tegen zware omgevingen, te allen tijde leesbaar blijven, veegvast zijn en de kleeflaag mag niet aan kracht inboeten. Niet alle etiketten hoeven trouwens van een kleeflaag te worden voorzien. Etiketten moeten ook in de grond gestoken kunnen worden en dienen dus van stijf materiaal gemaakt te zijn, zoals hout of kunststof. Met de steeketiketten van NoviPrint beschadigt u de planten of bloemen niet, omdat ze er niet direct aan bevestigd worden. Containers, plantentrays, kratten en andere vervoersmaterialen worden vaker gebruikt. Daarom moeten de stickers ook makkelijk te verwijderen zijn, zonder lijm achter te laten. Maar ook etiketten die oplossen in water bieden een ideale uitkomst, omdat u ze gewoon kunt afspoelen en ze de afvoer niet blokkeren. Zo zijn er de meest uiteenlopende situaties in de bloemen- en plantensector, die hoge eisen stellen aan de etiketten die worden gebruikt.

Snelle en foutloze logistiek

Op de etiketten worden natuurlijk de plant-, struik- of boomnamen vermeld. Ook de groei- en snoeihoogte, bloemgrootte, winterhard, wel of niet geschikt voor consumptie, snoeitijd, in de zon of juist halfzon of schaduw moeten aangegeven worden. Allemaal informatie die nodig is om voor de planten, struiken en bomen een ideale groeiomgeving te creëren. Om elke plant van een apart etiket te voorzien, kunt u ook hangetiketten gebruiken die direct aan het product bevestigd worden. Bomen en struiken kunnen weer voorzien worden van een sleufetiket, die u om de stam of aan een tak bevestigt. Maar voor elk etiket geldt: ze moeten een permanent goede leesbaarheid en scanbaarheid hebben, zodat ook de logistiek snel en foutloos verloopt. Immers, het vervoer van planten en bloemen moet snel en adequaat gebeuren, zodat ze tijdens dat proces niet achteruit kunnen gaan of verwelken.

Uitstraling aan uw producten

Welke etiketten u ook gebruikt, ze moeten uitstraling geven aan uw producten zodat ze opvallen en uitnodigen tot kopen. Ze moeten als het ware het visitekaartje zijn van uw bedrijf. Bij NoviPrint kunt u terecht voor alle soorten etiketten, die in de bloemen- en plantensector worden gebruikt. In de kleuren, maten en materialen die u wenst en natuurlijk ook biologisch afbreekbare etiketten. Bedrukt of onbedrukt, met of zonder kleeflaag, waterbestendig of juist oplosbaar in water, voorzien van alle plantinformatie, uw logo en/of bedrijfsnaam. Gericht op bepaalde tijden van het jaar, zoals Kerst, Pasen, Moederdag, maar ook aanbiedingen of acties. Bij NoviPrint kunnen ze u uitstekend adviseren welke etiketten voor uw bedrijf en uw doeleinden geschikt zijn en deze snel en tegen een zeer scherpe prijs leveren!