• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Fruit en groente etiket

Fruit etiketten worden vaak rechtstreeks op fruit en groente aangebracht. De eisen voor deze etiketten zijn daarom anders dan voor de reguliere etiketten. Dit heeft te maken met de voedselveiligheidseisen. Omdat ze vaak rechtstreeks op groente en fruit worden aangebracht, mag er bijvoorbeeld geen inkt buiten de etiketranden komen.

AANVULLENDE INFORMATIE

Europese regelgeving

Veel fruit wordt met de schil genuttigd, zoals peren, appels, pruimen, …. Om die reden mogen er geen lijmresten achterblijven als het etiket verwijderd wordt. Bij ander fruit, met een hardere en mogelijke ruwere schil, denk aan kokosnoten, ananas, mango, bananen of avocado, is de hechtkracht weer erg belangrijk. Dit geldt ook voor de weegschaaletiketten op uw groente afdeling. Immers, uw klanten wegen producten af en plakken daar een etiket op met de prijs, soms direct op het product. Daarom gebruikt NoviPrint alleen materialen die aan de Europese regelgeving voldoen.

Lage migratie inkten

Buiten de prijs worden ook het gewicht, land van herkomst, barcode, of het een biologisch product is, uw logo en de naam van uw bedrijf vermeld. Vanzelfsprekend allemaal in de door u gewenste kleuren, vormen en formaten. Al onze etiketten worden digitaal of flexo bedrukt met lage migratie inkten. Dit zijn inkten die geen schadelijke of giftige stoffen bevatten. Om deze reden wordt er op onze fruit en groente etiketten ook geen extra vernislaag aangebracht, omdat deze minder veilige stoffen zouden kunnen bevatten.

Constante kwaliteit

Veel fruit en groente wordt ’s nachts in de koeling bewaard. De condens die zich kan vormen en de temperatuurverschillen, mogen absoluut geen invloed hebben op de kleefkracht of leesbaarheid van de etiketten. Omdat steeds meer mensen overgaan op biologische producten, kan NoviPrint u ook composteerbare etiketten leveren, die daarmee aansluiten bij de wens van uw klanten. Dit zijn allemaal verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden als u etiketten bestelt. De specialisten van NoviPrint kunnen u perfect adviseren over welk etiket voor uw toepassingen geschikt is.

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.