• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Gevaren etiketten

U, als leverancier, producent of transporteur bent verplicht om op de verpakking van gevaarlijke stoffen/producten een gevaren etiket aan te brengen van het kaliber IMO, ADR of RID. Op deze etiketten staan de belangrijke symbolen, die waarschuwen voor de gevaarlijke inhoud. Zo kunnen de ontvanger en de vervoerder hun voorzorgsmaatregelen treffen om risico’s uit te sluiten. Deze etiketten trekken de aandacht door hun grootte, opvallende kleuren en afbeeldingen, worden internationaal gebruikt en zijn voor alle transporten toepasbaar.

AANVULLENDE INFORMATIE

Hoofdgroepen gevaren etiketten

Gevaren etiketten hebben een standaard afmeting van 100mm x 100mm en kunnen, buiten de symbolen, in diverse talen bedrukt worden. Er zijn diverse hoofdgroepen waarvoor milieu etiketten gebruikt moeten worden bij verzendingen. Namelijk bijtende stoffen, ontvlambare vloeibare- en vaste stoffen, gevaarlijke stoffen in beperkte hoeveelheid bij vervoer over het spoor of bij luchtvervoer, giftige stoffen, bijtende stoffen met bijkomende tekst, ontvlambare gassen, gevaarlijke voorwerpen en gassen.

Duidelijk zichtbaar en herkenbaar

De etiketten moeten op duidelijk zichtbare en herkenbare plekken aangebracht worden. Dit om de veiligheid van zowel de transporteur als de ontvanger te waarborgen. De etiketten moeten haarscherp bedrukt en kras- en veegvast zijn en bestand tegen alle weersomstandigheden, zodat de etiketten te allen tijde leesbaar zijn, de goederen traceerbaar zijn en blijven en dat in een opslag te zien is wat de aard van de inhoud is. Ook moeten ze bestand zijn tegen stof, vuil, olie, agressieve stoffen en UV-stralen.

Te bevestigen op alle soorten oppervlakken

Niet alleen moeten de gevaren etiketten makkelijk op pallets en dozen aan te brengen zijn, maar ook op een ondergrond die minder vlak is of waar een kleeflaag minder makkelijk op hecht. Want de waarschuwing moet duidelijk overkomen en het etiket mag door de afwijkende ondergrond niet verloren gaan. Daarom zijn de gevaren etiketten van NoviPrint voorzien van een extra sterke kleeflaag, die geschikt is voor de meest uiteenlopende oppervlakken. Hebt u advies nodig over welke gevaren etiketten voor u van belang zijn? Bij NoviPrint hebben ze de vereiste ervaring en onze specialisten kunnen u prima informeren!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.