• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Grade etiketten

Uw klanten verwachten dat de verpakkingen, de etiketten en kleefstoffen die u gebruikt, veilig zijn. De consument van vandaag de dag is kritisch en zoekt naar informatie die op de etiketten is aangebracht, stellen eisen aan de verpakking en willen geïnformeerd worden over mogelijke allergenen en houdbaarheid. Het is aan u om uw klanten hierin te voorzien. Daarom hebben etiketten die u direct op voedsel aanbrengt, denk aan groente of fruit, unieke eigenschappen nodig met duidelijk leesbare informatie.

AANVULLENDE INFORMATIE

Eetbare lijmsoorten

Het is heel belangrijk dat u veilige etiketten gebruikt in combinatie met veilige, ‘eetbare’ lijmsoorten, die onder geen enkele omstandigheid een schadelijke invloed op het product mogen hebben. Een goede, blijvende hechting is vereist, ook als het artikel gekoeld, bevroren, vettig of nat is of een ruw oppervlak heeft. Sommige voedingswaren worden verpakt in een dun, soms geperforeerd, omhulsel waar de lijm ook geen invloed op mag hebben. Voor de verschillende producten hebt u een andere kleefstof nodig. Droge, gladde oppervlaktes vereisen andere kleefstoffen dan vochtige of vettige voedingsmiddelen en verpakkingen.

Voedselveilig materiaal

Lijmsoorten die bestemd zijn voor direct contact met de producten, denk hierbij aan appels, peren, paprika’s, …, moeten worden gecombineerd met etiketten die van voedselveilig materiaal zijn gemaakt. Dit geldt ook voor de etiketten die u gebruikt voor uw weegschalen. Bij het verwijderen van de Food grade etiketten mogen vanzelfsprekend geen lijmresten achterblijven, ook al is deze voedselveilig.

FDA goedgekeurd

Natuurlijk dient ook de inkt, die voor het bedrukken van de etiketten wordt gebruikt, voedselveilig te zijn. Daarom bedrukt NoviPrint de etiketten met inkt die is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administratie) en de EU (Europese Unie). Voor elke type voedsel of verpakking kunnen de specialisten van NoviPrint u exact informeren en adviseren over de etiketten en/of lijmsoorten die geschikt zijn voor dat specifieke product. Dit geldt ook voor printlinten en andere benodigdheden die u voor uw bedrijf nodig hebt.

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.