• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

GS1 label

Het GS1 label (Global Standaard 1 Label of SSCC label) versnelt het ontvangstproces van een levering bij uw klant. Het geeft duidelijke en exacte informatie over het product waar het label op is bevestigd. Dit is ideaal als het gaat om de levering van een artikel dat uit meerdere onderdelen bestaat en die door verschillende vervoerders geleverd moeten worden.

AANVULLENDE INFORMATIE

Internationaal geaccepteerd

De streepjescodes van het GS1 label zijn ontworpen om in diverse situaties te kunnen worden gebruikt. Ze vergemakkelijken de tracering van goederen aanzienlijk en worden internationaal geaccepteerd. De GS1 code, ook wel de vroegere EAN-13 code, zorgt ervoor dat uw voorraad altijd op peil is en de klant nooit voor een leeg schap staat. Maar ook dat u niet met een te grote voorraad blijft zitten. Hij wordt gebruikt door, onder andere, de diverse supermarktketens, groothandels en horecabedrijven. De code, die uit dertien cijfers bestaat, wordt op vrijwel alle verpakte producten gebruikt. Of het nu om food, non-food of alcoholhoudende dranken gaat. Maar ook voor het verzenden van pallets van distributeur naar afnemer.

Uitgebreide informatie

De gegeven informatie op die etiketten is veel uitgebreider. Bovenaan staan de naam en het adres van afnemer en, indien gewenst, het logo. Daarna volgen het aantal verpakkingen dat op desbetreffende pallet wordt verzonden, de houdbaarheidsdatum als het om levensmiddelen gaat, de logistieke eenheid en het lotnummer. Hierna staan de barcodes met de scanbare informatie, zodat fouten vrijwel uitgesloten zijn en ook uw voorraadbeheer altijd up-to-date is. De SSCC code moet altijd onderaan staan, zodat de zending te allen tijde getraceerd kan worden. De etiketten moeten geschikt zijn voor zware werkomgevingen, denk aan pallet etiketten, en dienen altijd prima lees- en scanbaar te zijn en te blijven. Omdat pallets soms ook in vochtige koelruimtes worden opgeslagen, moet de lijm hier tegen bestand zijn, net als de gebruikte papiersoort. Welke etiketten voor uw bedrijf geschikt zijn? Vraag het aan de logistiek specialist van NoviPrint en u weet er alles van!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.