/ NoviPrint | HACCP etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

HACCP etiketten

HACCP etiketten (Hazard Analysis and Critical Control Points) zijn stickers, die informeren over de kwaliteit en de ingrediënten van producten. Deze labels zijn wettelijk verplicht, om de voedselveiligheid te beschermen. Met voeding kan van alles verkeerd gaan op vrijwel alle vlakken, wat ten koste gaat van de veiligheid. Om deze risico’s tot het minimale te beperken zijn alle bedrijven die met voeding te maken hebben, of dit nu levensmiddelen zijn of diervoeding (dus niet alleen in de horeca), verplicht een voedselveiligheidsplan op te stellen. Met zo’n plan maak je het productieproces inzichtelijk en kun je aanpassingen maken waar mogelijke risico’s zich voordoen. HACCP stickers zijn een onmisbaar onderdeel van zo’n plan. NoviPrint heeft de HACCP stickers en kleurcode stickers in het assortiment die passen bij jouw etenswaren en jouw voedselveiligheidsplan.

AANVULLENDE INFORMATIE

HACCP stickers voorkomen risico’s

Voedsel heeft een beperkte houdbaarheid en moet op tijd vernietigd worden. Op een verpakking van een product staat daarom een duidelijk overzicht van ingrediënten én de houdbaarheid. Maar ook bij producten die zelf gemaakt zijn en gekoelde, ingevroren of ontdooide producten, moet nog steeds duidelijk zijn tot wanneer je de producten kunt gebruiken. Dat doe je door ze bij het verpakken te voorzien van HACCP stickers. Met HACCP stickers zorg je dat levensmiddelen niet aan risico’s worden blootgesteld. Veel bedrijven werken met een kleurcode, waarbij elke dag een eigen kleur heeft. Zo zie je in één oogopslag of je de voeding nog kunt consumeren of niet én welke voeding als eerste op moet, zodat je verspilling kunt voorkomen. Je kunt ook sorteren op ingrediënten, zoals allergenen of ‘geschikt voor veganisten’. De methode kan dus verschillen, maar je hebt altijd HACCP labels nodig als je met voedsel werkt.

HACCP stickers van NoviPrint

Zodra je te maken hebt met voedsel, speelt voedselveiligheid een grote rol. Niet alle HACCP stickers worden aangebracht op een verpakking of bewaar bakken. Soms wordt het label direct op het product geplakt. Dan mogen er geen lijmresten achterblijven en de lijm moet veilig zijn. Ook op bestek of ander keukengerei mogen geen lijmresten achterblijven. Daarom gebruikt NoviPrint voor de HACCP stickers in ons assortiment lijm die in water oplost, zodat er geen tijd verspild wordt aan het verwijderen van hardnekkige lijmresten. Verder is het belangrijk dat de HACCP stickers bestand zijn tegen de diverse temperaturen. Ook in de vriezer, in de koelkast en tijdens het ontdooien moet de kleefkracht goed zijn. Met een gegarandeerde kleefkracht tot -50°C zit dat bij onze HACCP stickers wel goed! We hebben ze beschikbaar op rol voor in handige dispensers. Je kunt de labels zelf aanmaken en van opdruk voorzien of door ons laten bedrukken, dan bezorgen wij de HACCP labels kant-en-klaar en hoef jij alleen nog maar te plakken.

HACCP stickers voor elk HACCP plan

HACCP stickers zijn gewoon onmisbaar in de horeca en als je werkt met voedingsproducten. Nieuwe klant? De specialisten van NoviPrint kunnen je perfect adviseren welke HACCP sticker geschikt is voor jouw artikelen en hoe ze een perfecte aanvulling kunnen zijn op jouw HACCP plan. Direct bestellen tijdens zo’n adviesgesprek kan, maar hoeft niet. Het is altijd vrijblijvend. Laat je verrassen door de service, de producten en de vele voordelen van NoviPrint!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.