• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Healthcare etiketten

In de gezondheidszorg zijn fouten cruciaal, want bij elke fout is direct een mens betrokken wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Daarom is het van levensbelang dat de informatievoorziening perfect in orde is. In alle verzorgings-, verpleeg- en ziekenhuizen moet patiëntveiligheid bovenaan staan. De juiste etikettering, geschikt voor deze specifieke omgevingen, dragen hier in hoge mate aan bij. NoviPrint levert alle gewenste etiketten, bedrukt of onbedrukt, die bij uitstek geschikt zijn voor de gezondheidszorg.

Staat jouw etiket er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Wij kunnen etiketten custom
made maken én snel leveren.

Wat ditjes en datjes. Altijd lekker om ff te lezen…

Medicatie en voeding

Medicatie verschilt van patiënt tot patiënt. Daarom is het heel belangrijk dat de naam correct is, de geboortedatum, maar ook de dosering en de afdeling waar de patiënt verblijft. Bij uitgave door de apotheek moet dan ook de juiste informatie op de medicijnverpakkingen vermeld staan. Immers, als een patiënt verkeerde medicijnen krijgt, kan dit tot levensgevaarlijke situaties leiden. Correcte informatie is ook nodig voor maaltijden die door de voedingsdienst rondgebracht worden. Veel mensen volgen een dieet, of het nu zoutarm is, vegetarisch of glutenvrij. Daarom geldt ook hier dat de juiste informatie fouten voorkomt. In de keukens van bedrijven in de gezondheidszorg zijn afwasbare etiketten een uitkomst. Alle voorwerpen waar etiketten voor zijn gebruikt, kunnen zo de afwasser in. De afwasbare etiketten van NoviPrint zijn milieuvriendelijk en geven geen verstoppingen.

Stikstof

In de gezondheidszorg wordt gebruik gemaakt van stikstof. Hiermee worden celkweken, bloed, lichaamscellen, weefsels en stamcellen ingevroren, om ze zo langere tijd te kunnen bewaren. De identificatie etiketten die hier gebruikt worden, moeten bestand zijn tegen een temperatuur van -196 graden. Dit geldt zowel voor de informatie, als voor het materiaal en de kleeflaag. Deze polyester etiketten worden bedrukt met hoogwaardig resinlint, dat bij uitstek bestand is tegen chemische vloeistoffen en kunnen op gebogen oppervlakken aangebracht worden.

THT datum niet alleen voor medicijnen

Niet alleen medicijnen hebben een ‘ten minste houdbaar tot’ datum, dit geldt ook voor veel materialen. Zoals sommige verbandsoorten, pleisters, ontsmettingsmiddelen, … In het belang van de patiënt is het daarom belangrijk, dat deze datum gehanteerd wordt en duidelijk zichtbaar is.

Polsbandjes

Polsbandjes zijn een eenvoudige en adequate manier om de juiste patiëntinformatie te verkrijgen. Een patiënt kan mogelijk niet aanspreekbaar zijn, bijvoorbeeld vanwege narcose of een medisch probleem. Een polsbandje vermeldt alle benodigde informatie en is makkelijk te scannen. De polsbandjes kunnen ook gebruikt worden voor poliklinische patiënten. Mocht hij of zij onwel worden of verward zijn, dan zijn alle gegevens meteen op te vragen. Door de bevestiging zijn deze bandjes niet overdraagbaar. Zijn ze eenmaal verwijderd, dan kunnen ze niet opnieuw aangebracht worden. Ze zijn afwasbaar, hypoallergeen, onscheurbaar, heel eenvoudig aan te brengen en in full colour verkrijgbaar.

Naambadges

Elke patiënt wil graag persoonlijk contact met het verpleegkundig personeel. Een naambadge zorgt ervoor dat een verpleegkundige een naam heeft en niet alleen een gezicht. Voor kinderafdelingen kan er naast de naam ook een vrolijk, uniek afbeeldinkje gedrukt worden. Zodat kinderen die (nog) niet kunnen lezen, ook een herkenningspunt hebben. Als iemand ziek is, is een gezicht zo vergeten. Een naam echter, wordt doorgaans wel onthouden.

Voor alle benodigdheden in de gezondheidszorg kunt u terecht bij NoviPrint. Niet alleen voor de etiketten zelf, maar ook voor de scanners en mobiele printers om ter plekke afnames te registreren. Wij zijn totaalleverancier op het gebied van identificatie oplossingen in de medische wereld. Daarom wordt NoviPrint ook vermeld op de websites: laboratorium.nl en zorgen.nl