• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Industrie etiketten

Industrie is een zeer wijd vertakt begrip. In de industrie wordt van alles vervaardigd, op alle mogelijke vlakken met de meest uiteenlopende materialen. Daarom worden er aan de te gebruiken etiketten ook diverse eisen gesteld, afhankelijk voor welke tak van industrie ze nodig zijn. Dit kan gaan over etiketten voor de chemie, staal, beton, symbooletiketten en nog veel meer.

Staat jouw etiket er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Wij kunnen etiketten custom
made maken én snel leveren.

Wat ditjes en datjes. Altijd lekker om ff te lezen…

Bestand tegen alle voorkomende omstandigheden

Het spreekt vanzelf dat etiketten robuust moeten zijn en bestand tegen zware werkomgevingen, wisselende temperaturen, vet, vocht, vuil, stof, weer- en UV-bestendig en chemisch resistent. Producten die in de vriezer bewaard worden, moeten voorzien zijn van etiketten die bestand zijn tegen temperaturen tot -40. Ook condens en rijp mogen geen invloed hebben op de kleefkracht of de leesbaarheid. Een niet te vergeten aspect is de veiligheid. Deze speelt een belangrijke rol en waarschuwings- of symbooletiketten zijn dan ook heel belangrijk, soms zelfs van levensbelang.

Verzorgingsproducten

Misschien hebt u een bedrijf dat verzorgingsproducten produceert en zoekt u etiketten om uw artikelen een exclusieve uitstraling te geven, zoals transparante of frosted etiketten. Net als de andere etiketten zijn ze in alle vormen en maten te verkrijgen, geschikt voor vlakke of gebogen oppervlakken. Maar ook ingrediënten dienen vermeld te worden, in verband met allergische reacties op bepaalde stoffen.

Strenge eisen in de voedingsindustrie

Produceert u producten voor de voedingsindustrie, dan liggen de eisen weer op een heel ander vlak. Om te beginnen is de voedselveiligheid een harde eis. Daarom produceert NoviPrint volgens de strenge eisen van het BRC-certificaat en worden er geen giftige stoffen gebruikt. De diverse voedingswaren en verpakkingen vereisen een ander label of etiket, daarom is flexibiliteit bij iedere maat en iedere soort een vereiste. Bovendien moeten de consumenten alle benodigde informatie in een oogopslag kunnen vinden. Of het nu allergenen betreft, ingrediënten, houdbaarheid of dierlijke bestanddelen.

Veiligheid voor alles

Bij chemische producten is het zeer belangrijk dat de juiste etiketten worden gebruikt, zodat zowel de vervoerder als de ontvanger rekening kunnen houden met de inhoud van de zending. Maar ook bij de opslag is juiste informatievoorziening een absolute ‘must’. Het spreekt voor zich dat de etiketten geschikt moeten zijn voor de diverse oppervlakken, ruw, glad, kunststof, gebogen, beton, ….. en bestand moeten zijn tegen agressieve en bijtende stoffen. Niet alleen moeten de bestanddelen vermeld worden, ook de juiste symbooletiketten moeten worden aangebracht. Als leverancier bent u verplicht om op de verpakking van gevaarlijk stoffen/producten een gevaren etiket aan te brengen van het kaliber IMO, ADR of RID.

Alle service onder een dak

Naast het etiketteren van de producten, is ook goede informatievoorziening en bewegwijzering in uw magazijn heel belangrijk. Door goede informatievoorziening zal orderpicken snel en probleemloos verlopen. Dit bespaart tijd en dus geld. Dit geldt ook voor het transport van uw producten. Zonder etiket met alle benodigde informatie, ligt alles stil. Omdat de diversiteit zo enorm groot is en er misschien ook binnen uw bedrijf een variëteit aan producten wordt geproduceerd, bent u gebaat bij een firma die u alles kan leveren. Alle service onder een dak en daarvoor bent u bij NoviPrint aan het juiste adres. Met de etiketten van NoviPrint kunt u uw machinerieën, stellingen, kasten, verpakkingen, containers, …. voorzien van alle benodigde informatie en de juiste kleeflaag, die benodigd is voor dat specifieke product. Vanzelfsprekend kunt u bij ons ook terecht voor de juiste printers en printlinten.