• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Ingrediënten etiket

NoviPrint heeft jarenlange ervaring op het gebied van ingrediënten etiketten. Deze etiketten worden gebruikt op verpakkingen van voeding. Ons speciaal opgeleid team heeft ervaring op het gebied van het drukken van kwaliteitsetiketten. Ze gaan secuur te werk en hebben grote liefde voor hun vak. Ieder voedingsetiket wordt zorgvuldig behandeld en geproduceerd.

AANVULLENDE INFORMATIE

Zeer belangrijk onderdeel

Voordat de etiketten voor voedingsmiddelen naar de klant worden verstuurd, worden deze zorgvuldig gecontroleerd. Het ingrediënten etiket is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van de verpakking van levensmiddelen. Dit etiket moet alle ingrediënten vermelden, de datum van uiterste consumptie en de minimale houdbaarheidsdatum. Ook allergenen dienen aangeduid te worden, dit kan van levensbelang zijn voor mensen met een voedsel allergie. Voorverpakte levensmiddelen komende van een fabrikant, dienen van al deze informatie te worden voorzien. Betreft het echter producten die in de winkel zijn verpakt, denk aan brood of beleg, dan is dit niet nodig.

Extreem belangrijk

Een duidelijke prijs en hoeveelheidsaanduiding behoren dan wel tot de informatievoorziening, net als de t.h.t. vermelding en de manier van bewaren als het een bederfelijk product betreft. Ook een gebruiksaanwijzing voor hoe het product te bereiden, denk hierbij aan afbakbroodjes of bepaalde soorten vlees, dient op voorverpakte levensmiddelen vermeld te worden. Het aanduiden van allergenen is extreem belangrijk. Daarom moeten te allen tijde de 14 meest voorkomende allergenen vermeld worden. Denk aan: gluten, producten op basis van eieren, noten, melkproducten, weekdieren, …. Deze worden aangegeven met grote of dikgedrukte letters.

Bewuster inkopen

Als er in beginsel geen allergenen in de producten verwerkt zijn,maar wel gebruikt worden in de fabriek , dient er te worden vermeld ‘kan sporen bevatten van’. Het ingrediënten etiket draagt ook bij aan het bewuster inkopen. Op die manier zijn producten te vergelijken op calorieën, vetten, zouten, toevoegingen, E-nummers, … De consument van vandaag de dag is kritisch en steeds bewuster van wat we eten. Deze informatie is dan ook geen toevoeging, maar een harde eis. Ook het land van herkomst van groente, fruit, vis, onbewerkt vlees en eieren dient vermeld te worden. Arbeidsomstandigheden ter plekke of slechte behandeling van dieren kan de keuze van een klant sterk beïnvloeden.

Veel voordelen

Bestellen bij NoviPrint heeft veel voordelen:

  • snelle levertijd
  • geen cliché- of stanskosten
  • alles digitaal
  • lage prijzen
  • prima service
  • eigen machinepark

Bij NoviPrint kunnen we voor al uw etiketten zorgen, voorzien van uw logo en exclusieve uitstraling!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.