/ NoviPrint | Olie etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Olie etiketten

Etiketten die in de olie industrie worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen zeer zware omstandigheden. Vanzelfsprekend mag olie geen invloed hebben op de kwaliteit en de leesbaarheid van de etiketten, maar ze moeten ook toepasbaar zijn op diverse ondergronden, zoals jerrycans en plastic flessen. Daarnaast moeten ze ook geschikt zijn voor buitengebruik en water, vuil, UV-stralen en wisselende temperaturen mogen geen invloed hebben op de kwaliteit van het etiket en de vermelde informatie.

AANVULLENDE INFORMATIE

Speciale eisen

Olie wordt gebruikt voor allerlei doeleinden en in de industrie vooral voor brandstof en smeermiddelen. Olie zorgt ervoor dat de verpakkingen, vaten, jerrycans, flessen, … makkelijk vettig kunnen zijn of worden. Daarom worden er speciale eisen aan de etiketten in de olie industrie gesteld. Primair mag olie natuurlijk geen invloed hebben op de kwaliteit en de leesbaarheid van de etiketten. Daarnaast mogen ze niet scheuren, moeten ze blijvend hechten op moeilijke ondergronden en geschikt zijn voor langdurig gebruik. Omdat olie een brandbare vloeistof is, moeten de etiketten voorzien worden van alle benodigde informatie en gevarensymbolen.

Voorzien van alle informatie

NoviPrint levert olie etiketten van kunststof, die tegen alle genoemde omstandigheden bestand zijn. Ze kunnen full colour bedrukt worden, voorzien van alle informatie en vanzelfsprekend uw logo. Daarnaast natuurlijk ook de vereiste gevarenpictogrammen, die u verplicht bent aan te brengen op de verpakkingen, omdat olie een brandgevaarlijk product is. Dit om de veiligheid van transporteur en ontvanger te garanderen en ervoor te zorgen dat de producten op de juiste manier opgeslagen en vervoerd worden. Bovendien moeten ze voorzien zijn van symbolen over de schade die het product kan veroorzaken, hetzij aan de mens, hetzij aan het milieu.

Lees- en scanbaarheid blijven gegarandeerd

De etiketten worden thermotransfer bedrukt met de juiste linten, zodat lees- en scanbaarheid gegarandeerd blijven. U kunt dit zelf doen, maar NoviPrint kan u deze werkzaamheden ook uit handen nemen. Als u meer wilt weten over de toepassingen of het gebruik van olie etiketten, neem dan contact op met NoviPrint. Onze adviseurs kunnen u alle informatie geven die u nodig hebt.

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.