/ NoviPrint | Pharma etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Pharma etiketten

In de farmaceutische industrie is informatievoorziening van levensbelang. Overal waar medicijnen uit worden gegeven, door apothekers, dierenartsen of homeopathische artsen, dient alle benodigde informatie in een oogopslag te zien te zijn.

AANVULLENDE INFORMATIE

Alle benodigde informatie op een etiket

Medicijnen die worden uitgegeven, dienen voorzien te zijn van een etiket met de naam en geboortedatum van de patiënt, datum van uitgifte, batchnummer, de naam van de arts die het voorschreef en de TGT datum. Daarnaast zo nodig een etiket met de dosering van het in te nemen medicijn en eventuele waarschuwingen bij gebruik. Bijvoorbeeld: kan de rijvaardigheid beïnvloeden, niet te gebruiken in combinatie met alcohol, schudden voor gebruik, de duur van gebruik, … Medicijnen worden soms opnieuw verpakt, zoals bij een bepaald aantal pillen die in een kleiner doosje of potje worden overgedaan. Ook op die verpakkingen moet de vereiste informatie staan. De etiketten moeten probleemloos op of rond de kleinere verpakkingen aangebracht kunnen worden, zonder op leesbaarheid of kleefkracht in te boeten.

Informatie in verschillende talen

Het kan gebeuren dat bepaalde medicijnen uit het buitenland komen. De verpakkingen worden dan voorzien van een niet-doorschijnend etiket met alle benodigde informatie. Ook kan een verpakking worden voorzien van een zogeheten ‘booklet etiket’. Dit ‘boekje’, dat met de achterkant vastplakt aan de verpakking, kan telkens opnieuw geopend worden. Op de bladzijden kan de informatie over het medicijn en het gebruik ervan in diverse talen worden weergegeven.

Etiketten op bloedzakken

Heel belangrijk zijn etiketten op bloedzakken. Bloedzakken met inhoud moeten op de juiste manier bewaard worden. Etiketten die gebruikt worden op bloedzakken, zijn voorzien van een speciale kleeflaag. Want zowel de bedrukking als de gebruikte lijm mogen niet door het materiaal van een bloedzak migreren en zo het bloed vervuilen.

Al deze etiketten kunnen geleverd worden in de diverse formaten, vormen en in full colour. Ze worden thermisch bedrukt, zodat de vermelde informatie haarscherp is en blijft. NoviPrint heeft alle antwoorden op het gebied van farmaceutische etiketten en levert snel tegen haarscherpe prijzen!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.