/ NoviPrint | Remvloeistof etiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Remvloeistof etiketten

Een auto is opgebouwd uit honderden onderdelen en voor elk deel is een identificatie nodig, met daarop de benodigde gegevens. Dat kan een gebruiksaanwijzing zijn, een waarschuwing, maar ook een serienummer, productinformatie, de QR- en/of streepjescode en het logo van het bedrijf.

AANVULLENDE INFORMATIE

Opdruk blijven leesbaar

Remvloeistof etiketten worden van polyester gemaakt en met een speciaal lint beprint, omdat de opdruk lang goed leesbaar moet blijven. Want ook een toekomstige eigenaar moet weten om welke remvloeistof het gaat en wanneer deze vervangen moet worden. Daarnaast mag de bijtende vloeistof geen enkele invloed uitoefenen op de kwaliteit, de leesbaarheid en de kleeflaag. Deze etiketten zijn in full colour verkrijgbaar, bedrukt of blanco.

Dot codes en datum verversing

Het etiket vermeldt de datum wanneer de remvloeistof werd vervangen, doorgaans is dat om de twee jaar, en de kilometerstand. Daarnaast wordt ook de datum aangegeven wanneer deze opnieuw ververst moet worden. Heel belangrijk is de DOT code (Department of Transport). Er zijn vier DOT codes die aangeven welke remvloeistof is gebruikt.

Belangrijke informatie

Remvloeistof trekt vocht uit de lucht aan, dat betekent dat de vloeistof indikt, al blijft deze wel vloeibaar. Als DOT 3 vermeld staat op het etiket op het reservoir, dan betekent dat het om een ‘ouderwetse’ remvloeistof gaat. Hierdoor kunnen de snelle bewegingen van het ABS-systeem niet gevolgd worden. DOT 4 is een modernere vloeistof, die wel die snelle bewegingen toelaat. DOT 5.0 is op basis van siliconenolie en wordt voor oldtimers gebruikt. Deze is absoluut niet mengbaar met andere remvloeistoffen. DOT 5.1 wordt zelden toegepast en is voor raceauto’s. Deze DOT vermeldingen bevatten dus zeer belangrijke informatie.

Bestand tegen agressieve materialen

De remvloeistof etiketten van NoviPrint zijn uitstekend toepasbaar op de reservoirs en zijn bestand tegen zeer agressieve materialen. De gedrukte informatie op de etiketten is haarscherp en blijvend leesbaar, ondanks de zware omstandigheden. Wilt u meer informatie? Onze adviseurs hebben antwoorden op al uw vragen!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.