/ NoviPrint | Sluitetiketten - NoviPrint
  • KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Sluitetiketten

Alle farmaceutische verpakkingen van medicijnen die alleen op voorschrift te verkrijgen zijn, moeten sinds februari 2019 voorzien zijn van een verzegeling. Dit om de veiligheid en de originaliteit van de medicijnen te waarborgen.

AANVULLENDE INFORMATIE

Onmogelijk te verwijderen zonder beschadiging

De handigste methode hiervoor is om sluitetiketten te gebruiken, rond of rechthoekig, die het doosje en de sluitflap onlosmakelijk met elkaar verbinden. Deze kunnen worden voorzien van een perforatierand. Het is niet mogelijk sluitetiketten te verwijderen zonder deze, of de verpakking van de medicijnen, te beschadigen. De permanente, sterke kleeflaag moet bestand zijn tegen wisselende temperaturen, vocht, water en oplosmiddelen. Dit om te voorkomen dat verpakkingen zonder sporen kunnen worden geopend en medicijnen vervangen door namaak. Vaak zie je dat er doorzichtige sluitetiketten worden gebruikt, zodat de onderliggende informatie op de verpakking niet afgedekt wordt. Is een sluitetiket of het materiaal van het doosje onder het etiket beschadigd, dan vervalt alle garantie en wordt het product niet teruggenomen of uitgegeven.

Echt of namaak?

Ook zorgen sluitetiketten ervoor dat namaakproducten van echt kunnen worden onderscheiden. Namaakproducten komen in grote getale op de markt en kunnen een zeer reëel gevaar voor de gezondheid zijn. Sluitetiketten kunnen worden voorzien van een unieke barcode, zodat alle gegevens van fabrikant en distributeur meteen te traceren zijn. Dit maakt het zeer moeilijk, tot zelfs onmogelijk, om valse sluitetiketten te produceren.

Gesteriliseerd operatiemateriaal

Sluitetiketten worden niet alleen voor medicijnen gebruikt. Operatiemateriaal dat gesteriliseerd is, wordt verpakt en de verpakking gesloten met een sluitzegel. Deze kan worden voorzien van een batchnummer en datum. Zodat in een oogopslag te zien is, dat het instrumentarium gesteriliseerd is en waar en wanneer dat is gedaan. Immers, de veiligheidseisen in de gezondheidszorg zijn, terecht, heel hoog.

Gegarandeerde inhoud

Sluitetiketten kunnen natuurlijk ook gebruikt worden op flesjes en potjes, zodat te zien is dat een verpakking niet werd geopend en de inhoud dus gegarandeerd is. Zijn sluitetiketten precies dat wat u zoekt en wilt u meer weten? De adviseurs van NoviPrint kunnen u prima adviseren en leveren snel tegen zeer scherpe prijzen!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.