• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Symbool etiketten

Symbolen op een etiket geven aan hoe er met bepaalde producten om moet worden gegaan en moeten internationaal te begrijpen zijn. Denk aan: breekbaar, gevaarlijk, vochtgevoelig, …. Door de juiste etiketten te gebruiken zullen uw verzendingen veilig en onbeschadigd aankomen op de plek van bestemming.

AANVULLENDE INFORMATIE

Soort inhoud

Er zijn tal van etiketten die aangeven om wat voor soort inhoud het gaat. U, als verzender, wil dat uw pakketten met kwetsbare inhoud goed en ongeschonden aankomen bij de geadresseerde. Het is dus belangrijk dat uw vervoerder weet dat hij met een dergelijke zending te maken heeft. Verstuurt u bijvoorbeeld producten die absoluut rechtop moeten blijven staan, dan is een ‘deze-kant-boven’ etiket onontbeerlijk. Voor bepaalde zendingen is dit zelfs verplicht, zoals bij vloeistoffen, pakketten met ontluchtingsvoorzieningen of vloeibaar gemaakte gassen.

Speciale etiketten

Zo zijn er tal van verzendetiketten, die vermelden hoe de inhoud van de zending behandeld moet worden. In sommige gevallen bent u verplicht om speciale etiketten aan te brengen, met name als het gaat om gevaarlijke producten. Dit om de veiligheid van zowel de bezorger als de ontvanger te waarborgen. Bovendien moeten ze voorzien zijn van symbolen over de schade die het product kan veroorzaken, hetzij aan de mens, hetzij aan het milieu.

Internationaal te begrijpen

Omdat veel zendingen naar het buitenland gaan, moeten de symbolen internationaal te begrijpen zijn. Een paraplu, een wijnglas of pijlen die naar boven wijzen, spreken voor zich. Maar ook symbolen die duiden op giftige of brandbare inhoud moeten duidelijk zijn. Het gaat hier immers om de veiligheid van de vervoerder en ontvanger.

Sterk en blijvend leesbaar

Omdat het zo belangrijk is dat de zending onbeschadigd en veilig aankomt, moeten de etiketten haarscherp bedrukt en kras- en veegvast zijn, zodat de etiketten te allen tijde leesbaar zijn en de goederen traceerbaar zijn en blijven en in een opslag te zien is wat de aard van de inhoud is. Ook moeten ze bestand zijn tegen stof, vuil, olie, agressieve stoffen en UV-stralen. Wilt u weten welke symbool etiketten geschikt zijn voor uw bedrijf? De specialisten van NoviPrint kunnen u perfect adviseren en leveren snel tegen haarscherpe prijzen!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.