• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

THT en TGT etiketten

Op lang houdbare producten, zoals rijst, pasta, blikvoeding en andere voedingsmiddelen die niet snel bederven, staat het THT etiket (tenminste houdbaar tot). Het THT etiket vermeldt de datum tot wanneer een product ten minste houdbaar is. Na die datum zal het product niet achteruit gaan of bederven, sommige artikelen zijn zelfs nog jaren houdbaar. Maar het kan eventueel gebeuren dat de smaak en de kwaliteit uiteindelijk minder worden. Worden ze onder de juiste condities bewaard en is de verpakking in tact, dan kunnen deze voedingsmiddelen nog prima genuttigd worden.

AANVULLENDE INFORMATIE

Gekoeld of ongekoeld

Producten met een THT datum kun je onderverdelen in producten die je gekoeld moet of ongekoeld kan bewaren. Rijst, pasta, blikvoeding, thee, … hoeven niet gekoeld bewaard te worden en de kwaliteit zal er dus ook niet door achteruit gaan. Maar er zijn ook producten met een THT etiket die je wel gekoeld moet bewaren. Zoals kaas, boter, margarine, eieren, … Deze zullen na de THT datum niet meteen bederven, maar echt veel langer bewaren is niet aan te raden. Dit in tegenstelling tot artikelen met een TGT etiket (te gebruiken tot). Deze etiketten worden gebruikt voor producten die snel kunnen bederven, zoals vis, vlees, zuivel, salades, vleeswaren, …

Perfect leesbaar blijven

Na de TGT datum is het afgeraden deze voedingwaren nog te consumeren. Het wil niet zeggen dat je meteen ruikt of ziet dat zo’n product bedorven is, maar het kan iemand wel ziek maken. Veel producten kunnen ingevroren worden voordat de TGT datum verstreken is en zullen dan langer houdbaar zijn. Het etiket neemt dus een belangrijke plaats in, in het houdbaarheid- en bewaarproces. Want de etiketten met een TGT datum die ingevroren worden, moeten net zo perfect leesbaar blijven als onder de ‘normale’ omstandigheden en de kleefkracht moet ook gegarandeerd zijn. NoviPrint kan u deze etiketten bedrukt en onbedrukt leveren, snel en tegen haarscherpe prijzen!

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.