• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Warehousing en logistiek etiketten

Heeft u een bedrijf in warehousing en logistiek, dan is het belangrijk om het magazijn, de opslag/locatie aanduidingen/plekken en het distributiecentrum goed te beheren. Dit doet u door de juiste informatievoorzieningen aan te brengen, zoals gevaren-, signalerings- en barcode-etiketten. Deze informatievoorzieningen worden dan gebruikt door alle medewerkers, die met barcodescanners de materialen picken. Een goed functionerend magazijn/distributiecentrum met de juiste informatievoorzieningen werkt tijd- en dus kostenbesparend.

Staat jouw etiket er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Wij kunnen etiketten custom
made maken én snel leveren.

Wat ditjes en datjes. Altijd lekker om ff te lezen…

Belangrijke informatievoorziening

De etiketten die voor deze informatievoorzieningen gebruikt worden, moeten bestand zijn tegen zware werkomgevingen, wisselende temperaturen, agressieve stoffen, vocht, vet, vuil en UV-straling. Verzendetiketten moeten voorzien worden van een barcode met alle benodigde informatie, zodat pakketten op de juiste manier vervoerd kunnen worden, onbeschadigd aankomen en er geen ongelukken bij het transport kunnen gebeuren. Zowel de vervoerder als de ontvanger moet weten om wat voor inhoud het gaat en hoe hier mee om moet worden gegaan. Pakketten kunnen een breekbare inhoud hebben, maar ook een gevaarlijke, zoals chemische middelen of brandbare stoffen. Daarom moeten de etiketten voorzien zijn van de juiste informatie en de bijbehorende pictogrammen. Als leverancier bent u ook verplicht te waarschuwen voor een gevaarlijke of breekbare inhoud.

Juiste bewegwijzering

Maar daar houdt de informatievoorziening niet bij op. Voor een snelle en foutloze opslag van de goederenstroom, de logistiek en orderpicking binnen uw bedrijf moeten magazijnen voorzien worden van de juiste bewegwijzering. Op die manier zijn de producten makkelijk en snel terug te vinden, wat tijd- en dus geldbesparend is. Etiketten voor stellingen en vloeren zijn daarom noodzakelijk en moeten bestand zijn, afhankelijk van de intensiviteit, tegen rolkarren, vorkheftrucs en ander vervoersmateriaal. Ook binnenkomend vrachtvervoer moet adequaat naar de exacte locatie worden verwezen. Net zoals uw bezoekers op de juiste manier hun weg moeten weten te vinden.

Geen etiket, geen vervoer

Goede informatievoorziening is ook een ‘must’ op uw administratie of boekhouding. Ordners en steekkaarten moeten in een oogopslag gevonden en gelezen kunnen worden, op die manier bijdragend aan efficiënt en foutloos werken. U kunt alles nog zo goed op orde hebben, zonder de juiste etikettering ligt alles stil. Want wat is de inhoud, waar staat het, waar moet het naar toe en hoe moet het vervoerd worden? U kunt dus gerust stellen dat dit een van de belangrijkste onderdelen is binnen uw bedrijf. Het etiket is het begin- en eindpunt van het logistieke traject en uw zendingen dienen te allen tijde traceerbaar te zijn. De etiketten moeten, ongeacht de omstandigheden, perfect lees- en dus scanbaar zijn en blijven, voorzien van de juiste lijmlaag, permanent of afneembaar.

Welk etiket?

Het aanbod is groot en welk etiket is het juiste voor uw doeleinden? De specialisten van NoviPrint weten als de beste wat de vereisten zijn voor een dergelijke omgeving met bijbehorende transporten en kunnen u op alle vlakken adviseren. NoviPrint levert bovendien snel, accuraat, bedrukt of onbedrukt en tegen zeer concurrerende prijzen. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor alle bijbehorende printlinten, printers en scanners!