• KAN NIET, BESTAAT NIET
  • SNELLE LEVERING
  • HOOGWAARDIG KENNISNIVEAU

Houtindustrie

Hout is in heel de industrie en al zijn vertakkingen terug te vinden, zowel als verpakking, eindproduct of bouwmateriaal. Het bekendste is het hout dat u bij de doe-het-zelfzaken koopt, zoals vlechtschermen, palen, vlonders, timmerhout, latten of plinten.

AANVULLENDE INFORMATIE

FSC-keurmerk

Al deze producten moeten voorzien zijn van de juiste informatie. Welke houtsoort is gebruikt, of het om verantwoorde kapping gaat, voor duurzaam gebruik, geïmpregneerd of juist niet. Al deze informatie moet de klant in een oogopslag kunnen zien, zodat duidelijk is wat hij koopt. Een heel belangrijke toevoeging is het FSC-keurmerk. Door hout te kopen met dit keurmerk, weet de klant, die steeds milieubewuster wordt, dat dit afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Als uw bedrijf FSC-gecertificeerd is en u het logo mag voeren, kunt u etiketten met het FSC-logo bij NoviPrint bestellen.

Lijmvrije etiketten

De etiketten van NoviPrint die in de houtindustrie worden gebruikt, zijn lijmvrije etiketten die goed plakken. Lijmvrije etiketten worden zo genoemd, omdat ze geen lijmresten op het hout achterlaten. Het hout hoeft daarom dus niet gereinigd te worden, wat mogelijke beschadigingen uitsluit. Deze kunnen ook geleverd worden in de biologisch afbreekbare variant. Een andere mogelijkheid is kunststof etiketten. Deze hebben geen kleeflaag en worden met nietjes op het product bevestigd.

Kunststof etiketten voor buiten opslag

Etiketten voor de houtindustrie moeten goed en blijvend aangebracht kunnen worden, maar toch makkelijk te verwijderen zijn. Daarom zijn onze etiketten voorzien van een speciale kleeflaag. Deze is uitstekend geschikt is voor bevestiging op hout, maar laat dus geen lijmresten achter. Ze moeten bestand zijn tegen zware werkomgevingen, vocht, sterk wisselende temperaturen, stof en UV-stralen. Bij veel tuincentra en doe-het-zelfzaken worden de houten bouwmaterialen buiten opgeslagen. Daar zijn kunststof etiketten de beste oplossing. De tekst en barcodes moeten goed en blijvend te lezen zijn, zodat fouten voorkomen kunnen worden en de voorraad altijd inzichtelijk is. Bij NoviPrint kunt u terecht voor alle etiketten voor de houtindustrie. U kunt deze zelf bedrukken, maar NoviPrint kan u dit werk ook uit de hand nemen, zodat u daar geen omkijken naar hebt.

Staat jouw product er niet tussen?
Of heb je specifieke wensen?

Kan niet, bestaat bij ons niet.
Wij hebben voor Alles een oplossing.